Românul care a plecat din Rahova și a ajuns să dea pe spate Hollywoodul: „ Se spunea că dacă ești țigan nu poți la Hollywood”

, , Leave a comment

Gilbert Costache era un copil modest care s-a născut în Rahova, dar care avea o ambiție uriașă de a ajunge cineva. Și a reușit, cu mari eforturi, să se afirme în lumea modellingului.

Astăzi, Gilbert are 30 de ani și este model la Hollywood. În 2015 a decis să facă această schimbare în viața lui fiindcă a ținut neapărat să demonstreze că nu contează de ce etnie ești sau unde te-ai născut, ci cât de bun poți fi pe un anumit domeniu.

„M-a revoltat toată partea asta în care se spunea că dacă ești țigan nu poți, că dacă ești român, nu poți la Hollywood. Pur și simplu m-a supărat foarte tare sistemul în care se spunea că nu poți să devii cine ești tu de fapt, cine e esența ta”, a spus Gilbert.

Pe lângă meseria de model, Gilbert este foarte pasionat și de actorie și se pregătește în acest sens.

Întrebat cum arată viața lui în New York, tânărul a răspuns că „Trei zile lucrez la Tiffany ca host, mai fac showroom pentru Armani, când au nevoie, și în rest mă duc la castinguri. Chiar de curând am avut un casting să fac un shooting cu Madonna. Nu m-au luat. Într-o zi obișnuită mă duc la sală, la yoga sau, dacă nu e iarnă, alerg în parc. Mănânc din trei în trei ore. Două zile pe săptămână am clase de actorie. Bine, sunt și spontan, dacă am un date sau un prieten mă cheamă la un film, dar în general am o disciplină”.

A fost remarcat de Vali Punga, pe atunci proprietarul unei agentii de manechine. Cu toate acestea, Gilbert visa la o cariera in fotbal, asa ca a preferat sa practice cu seriozitate acest sport in detrimentul modei.

A plecat in Spania, la tatal sau, ca sa joace fotbal si, in final, a ajuns…tot model. La 18 ani, a semnat primele contracte, dar banii erau prea putini ca sa-i ajunga sa-si plateasca chiria si utilitatile. In decurs de cativa ani, a schimbat mai multe joburi. A fost angajat pe un santier, apoi a lucrat ca bucatar si ca bodyguard la un local. Gilbert priveste acum cu relaxare acea perioada din viata lui. “Ca sa obtii ceva in viata, trebuie sa-ti platesti pretul. Eu l-am platit pe al meu”, spunea tanarul model.

A aparut intr-un show din Spania, gen “Burlacita”

Norocul i-a suras cu adevarat cand avea 21 de ani. A participat la un casting pentru o emisiune de televiziune in genul “Burlacitei” si a ajuns pana in finala. Nu a fost el alesul, dar prezenta in emisiune l-a ajutat sa se remarce. A inceput sa fie cautat de agentii de modelling importante si asa au inceput sa vina si contractele banoase. Intr-o reclama a fost “dublura” lui Ronaldo.

“Eu am venit la 8 dimineata, am facut un set de poze de atitudini, asa cum se numesc, apoi el s-a uitat la fotografiile facute de mine, a pozat dupa ele si in zece minute a terminat ce am facut eu in sase ore. A fost magulitor ca m-au selectat pe mine. A fost un contract bun, de cateva mii de euro”, isi aminteste Gilbert, care nu a pierdut vremea nici cand a mai trecut prin Romania. El a filmat mai multe videoclipuri, printre care cel pentru hitul “Marionette”, cantat de Antonia.

 

9.000 de euro pentru doua zile de munca

Intre timp, Gilbert a plecat sa lucreze la Istanbul si la Milano, dar domiciliul stabil il avea la Madrid. Recunoaste ca modellingul i-a adus venituri bunicele. “S-a intamplat sa iau si 9.000 de euro pentru doua zile in care am facut fotografii”, ne-a spus tanarul model, care a ajuns la apogeul carierei sale. Vara trecuta, a inceput sa lucreze la New York, visul oricarui model. Aici l-a cunoscut pe designerul lui Lady Gaga, Stevie Boy, pentru care a si prezentat pe podium.

Gilbert are o viata frumoasa, de care se bucura din plin. Traieste clipa, dar fara sa uite sa priveasca in viitor. “Sunt intr-un moment de finalizare a procesului de a deveni barbat. Ce voi face mai departe? Imi place actoria, dar, pe de alta parte, ma inspira mult si stilistul Ovidiu Buta, pe care ma bucur ca l-am cunoscut, si ma tenteaza ideea de a activa in domeniu”, a marturisit Gilbert.

 

Leave a Reply